Saturday, August 25, 2007

Stiv Bušemi u Sarajevu predstavio novi film



Američki glumac Stiv Bušemi izjavio je u Sarajevu da je veoma zadovoljan reakcijama publike na njegovo režisersko ostvarenje film "Intervju", ali da je gluma i dalje prioritet u njegovom životu.

Bušemi je pre par dana doputovao u glavni grad Bosne i Hercegovine, gdje je u okviru Sarajevo Film Festivala predstavio svoj novi film "Intervju".

"Sretan sam što sam ponovo u Sarajevu nakon sedam godina. Festival je narastao, u gradu se oseća puno energije i sve je nekako življe. Ali, mislim da je najvažnije da Sarajevo Film Festival ne gubi svoju doslednost i dok je tako sve će biti lepo i svi gosti će se rado vraćati u ovaj grad", rekao je Bušemi novinarima u Sarajevu.

Na pitanje zbog čega je odlučio da režira film "Intervju", rimejk filma Tea van Goga, Bušemi je odgovorio da jako voli originalnu verziju ovog filma.

"Reč je o filmu koji je Teo hteo da napravi samostalno, kao američki film, ali nije imao priliku za to. Njegovi producenti su me zamolili da se uključim u projekat. Pošto originalnu verziju jako cenim, biti deo tog projekta činilo mi se kao dobra ideja", rekao je Bušemi.

On je najavio je i mogućnost da glumi u nekom filmu u BiH ukoliko bi to bila prava uloga za njega.

No comments: