Saturday, August 25, 2007

Kornelije Kovač napisao zbirku pripovedaka



Kompozitor koji je napisao neke od najlepših melodija zabavne muzike kod nas, Kornelije Kovač, poslednjih godina osetio je potrebu da deo svog bogatog životnog iskustva iskaže ne samo kroz note, već i kroz slova. Tako je pre nekoliko godina nastao autobiografski roman "Tamne dirke", u kome je ovaj autor opisao svoj boravak i rad u Španiji koji su mu, kako je svojevremeno izjavio, "najviše pomogli da upozna samog sebe".

Medjutim, "Kurir" saznaje da je Kovač nedavno završio i zbirku pripovedaka, koje će početkom oktobra objaviti jedan poznati novosadski izdavač.

"Čovek koji se bavi bilo kojom umetnošću ponekad oseti želju da se izrazi i na neki drugi način, što se meni dogodilo. Tako su nastale 'Tamne dirke', a nova knjiga je logičan nastavak. Pripovetke sam počeo da pišem pre dve godine, i kao u slučaju romana, rukopis sam pokazao književnom znalcu dr Drašku Redjepu, koji je podržao moj rad i objavljivanje", kaže za Kurir Kornelije Kovač, dodajući da, s obzirom na to da je njegovo osnovno zanimanje muzika, nije bio angažovan na pisanju "puno radno vreme", ali da je koristio svaku slobodnu priliku da ponešto zabeleži.

No comments: