Thursday, August 23, 2007

Povredjeni na snimanju traže odštetu



Advokat statista povredjenih na snimanju "Valkire" u Berlinu izjavio je da devetorica od njih jedanaestorice traže odštetu od produkcijske kuće.

Tokom snimanja u nedelju, strana jednog starog vojnog kamiona u kome su se nalazili statisti obučeni u uniforme nemačkih vojnika iznenada se otvorila u krivini zbog čega su oni ispali iz vozila. Jedan od jedanaestorice povredjenih prebačen je u bolnicu, a ostali su dobili medicinsku pomoć na licu mesta.

"Odgovorni za snimanje igrali su se zdravljem i životima statista sa ravnodušnošću punom prezira", istakla je advokat Ariana Blutner u saopštenju izdatom tim povodom.

Ona je zapretila da će podneti kolektivnu tužbu ukoliko američka produkcijska kuća odbije da statistima isplati odštetu "brzo i bez birokratije", prenele su agencije.

Blutner tvrdi da su odgovorni za snimanje filma nekoliko dana pre nesreće bili obavešteni da stanje u kome se vozilo nalazi može biti opasno po bezbednost. Ona kaže da su se vozači na probama žalili na kočnice koje nisu radile.

Jedanaestorica statista obučenih u uniforme nemačkih vojnika iz Drugog svetskog rata sa stotinama drugih učestvuju na snimanju filma "Valkire" koji govori o Klausu fon Štaufenbergu, izvršiocu neuspelog atentata na Adolfa Hitlera 1944. godine. U ulozi Štaufenberga pojavljuje se holivudski glumac Tom Kruz.

No comments: