Thursday, August 23, 2007

"Hobit" Ilajdža Vud kao Igi Pop



Ilajdža Vud, poznat po ulozi hobita Froda u "Gospodaru prstena", tumačiće Igija Popa u biografskom filmu o legendarnom rokeru koji će početi da se snima do kraja godine.

Radnja filma pod radnjom naslovom "The Passenger" fokusiraće se na početake karijere Igija Popa i njegove grupe "The Stooges".

Šezdesetogodišnji muzičar podržava ovaj filmski projekat, ali ne želi da učestvuje u njemu.
Igi Pop ili Džejms Njuel Osterberg, obogatio je rok muziku agresivnim, minimalističkim izrazom, koji će sredinom sedamdesetih godina preuzeti druge legendarne grupe, poput Ramones i Sex Pistols i nazvati ga pankom.

Stooges su počeli da sviraju pod uticajem grupe The Doors, da bi kasnije "ložili" na MC5. Njihovi nastupi bili su puni autodestruktivnosti - Igi se polivao vrelim voskom, a često i ranjavao.
Grupa je objavila tri studijska albuma, a zbog problema sa drogom 1973. The Stooges se raspadaju, nakon čega Igi Pop započinje solo karijeru, punu uspona i padova.

Najveći hitovi Igija Popa su "The Passenger", "Real Wild Child" i "Candy" koji je snimio u duetu sa Kejt Pirsen iz benda B-52's.

2003. godine Igi je posle mnogih najava ponovo okupio The Stooges, a grupa je 2004. održala jedan od najposećenijih koncerata na EXIT-u.

No comments: