Thursday, August 23, 2007

Nestao "loto" milioner



Novi srpski milioner koji je u 36. kolu Igre na sreću "Loto" pogodio "sedmicu" i dobio 68,2 miliona dinara (900.000 evra) je osamdesetogodišnji M. S., vlasnik kafane u Trsteniku, saznaje "Press".

Meštani ovog grada o tome su brujali u sredu čitav dan, a njihove sumnje podgrejala je i činjenica da je ovaj Trsteničanin naprasno nestao iz grada.

Sugradjanin novopečenog milionera Petar Milić kaže da kafedžiju M. S. redovno vidja ispred kafane na autobuskoj stanici, ali da ga od srede nigde nije bilo.

"I ja sam čuo da je on dobio pare. Znam da već dugo redovno igra "loto". Uvek uplati bar nekoliko kombinacija i drago mi je ako mu se stvarno posrećilo. Tražio sam ga da proverim da li je tačna informacija o kojoj svi pričaju, ali on kao da je u zemlju propao.

Čak ga nema ni na mestima na kojima se svaki dan pojavljuje, a svi smo se nadali da će bar častiti ljude u kafani", pomalo razočarano kaže Milić.

Drugi poznanik srećnika iz Trstenika, koji je želeo da ostane anoniman, kaže da je u potrazi za istinom pitao i sina ovog penzionera da li mu je otac zaista dobio tolike pare.

"Tražio sam ga, ali njemu se izgubio svaki trag. Otišao sam do njegovog sina, ali je on sve vreme poricao da su dobili tolike pare. Rekao je da je i on čuo da je njegov otac novi milioner, ali tvrdi da ta informacija nije tačna.

Uporno je ponavljao da je sedmicu na "lotou" dobio neko drugi, ali mu ja bogami nisam poverovao, jer je čak i on rekao da ne zna gde mu je otac. Mislim da jednostavno nije hteo da mi prizna. Razumem ga, jer da sam ja na njegovom mestu, verovatno isto kao i on nikom ne bih rekao da sam dobio toliki novac", priča ovaj sagovornik "Pressa".

Darko Nikolić, savetnik u Državnoj lutriji Srbije, kaže da se srećni dobitnik još nije javio Lutriji, ali da očekuje da će to da uradi u narednih desetak dana.

"Sada znamo samo to da je sa uplatom od samo 300 dinara ovaj gospodin na jednom tiketu pogodio sedmicu, ali i četiri petice i tri četvorke, što mu je donelo ukupni dobitak od 68,2 miliona dinara.

Da je ovaj gradjanin zaista imao sreće, potvrdjuje i činjenica da mu je novac donela poslednja, sedma kuglica sa brojem trinaest, iako je na sedmicu čekalo još 11 igrača širom Srbije.

On će se Lutriji Srbije javiti u narednih desetak dana. Tako je uvek. Potrebno je vreme da ih prodje šok, ali i da smisle šta će da rade sa tolikim parama, kaže Nikolić.

Srećni Trsteničanin M. S., koji je igrao na kombinaciju 3, 7, 13, 16, 17, 23, 32, jedanaesti je Srbin koji je ove godine postao milioner zahvaljujući pravoj kombinaciji na "lotou". Ova godina rekordna je po broju "loto" milionera, a u protekle dve godine čak 16 građana postali su bogati zahvaljujući ovoj igri na sreću.

Interesantno je da je trećina sedmica otišla u Beograd, dok za druge dobitke od sedam brojeva nije bilo pravila. Milionski dobici otišli su u ruke srećnih igrača u Jagodini, Knjaževcu, Donjem Milanovcu, ali i u Hrtkovce i Bjeljinu, jer Lutrija Srbije od 2005. igru na sreću "Loto" od 7 do 39 priredjuje zajedno sa Lutrijom Republike Srpske.

Milana Pavlović, vlasnica agencije "Tamaris", u kojoj se nalazi uplatno mesto Lutrije Srbije i na kome je uplaćen dobitni tiket, kaže da se ne seća ko je uplatio pravu kombinaciju, ali zna da je to sigurno neki penzioner.

"Iako ceo grad bruji o starijem gospodinu koji tu blizu drži kafanu, ja ipak ne mogu da se setim ko je tačno uplatio "sedmicu". Većina naših igrača su penzioneri koji ovde redovno igraju "loto". Oni ne uplaćuju velike sume, ali zanimljivo je da svi čekaju poslednji dan da uplate tiket.

Ipak, presrećna sam što je nagradu dobio baš Trsteničanin, jer tako svi mogu da se uvere da ova nagradna igra nije nameštena. Inače, ovo mesto je veoma srećno.

Pre nekoliko godina, kada se na "lotou" izvlačilo pet brojeva, baš ovde je izvučena "petica", a na greb-grebu je nedavno izvučen jedan "mercedes", objašnjava za "Press" Milana Pavlović.

Inače, pored "sedmice", u Trsteniku je izvučena i jedna "šestica". Urednik televizije Trstenik Živojin Nikolić iz Gornjeg Ribnika jedan je od 74 igrača koji je osvojio 62.000 dinara. Nikolić stalno igra "loto" i sreća ga nije napuštala jer je već dosta puta pogadjao "petice" i "šestice".

No comments: