Thursday, August 23, 2007

Portugalski film "Trans" u Beogradu



Portugalski film "Trans" (Trance), koji je na Filmskom festivalu Srbije u Novom Sadu osvojio gran pri u selekciji "Eurimaž", biće premijerno prikazan u Beogradu 23. avgusta u Dvorani Kulturnog centra, najavio je u utorak domaći distributer "Megakom".

Rediteljka Teresa Viljaverde snimila je "Trans" prošle godine, u koprodukciji Portugalije, Francuske i Italije. Njen film je potresna i simbolična priča o jednoj drugačijoj Evropi, o trgovini ljudima i nemilosrdnom iskorišćavanju belog roblja.

Glavni lik je mlada devojka Sonja koja odlučuje da jednom za svagda napusti momka i porodicu u Sankt Peterburgu. Prema sinopsisu, ona će na putu kroz Evropu - preko Nemačke i Italije, sve do Portugala, upoznati privid novog života i pakao kroz koji prolaze oni koji veruju da život više nema šta da im ponudi, doživeće svu bedu i poniženje koje donosi trgovina ljudima.

Glavne uloge u filmu tumače Ana Moreira, Viktor Rakov i Robinson Stevenin

Tereza Viljaverde, rodjena 1966. u Lisabonu, ima uspešnu karijeru kao reditelj, pisac i glumica. Višestruko je nagradjivana za debitantski film "Mutanti" iz 1998. godine.

No comments: